Bliv dagplejer

Som dagplejer skal du være optaget af små børns trivsel og udvikling, og have lyst til at arbejde pædagogisk med dem i de vigtigste år af deres liv. Går du med en drøm om at blive dagplejer, kan du læse mere om jobbet her.

Arbejdet som dagplejer

Et barn lærer halvdelen af det, som de skal bruge resten af livet, inden for de første 1000 dage. Som dagplejer bliver du altså en vigtig person i børnenes liv.

Bliv en del af noget større

Når du bliver dagplejer i Randers, så står vi klar til at hjælpe dig med at blive kørt ind på den bedst mulige måde. I videoen nedenfor kan du høre Dagplejeleder Helle Kristiansen fortælle mere om, hvordan du som dagplejer i Randers bliver en del af noget større.

Hverdagen som dagplejer

Din opgave som dagplejer er at skabe tilknytning for hvert enkelt barn, hvor barnets trivsel, udvikling, læring og dannelse er kerneopgaven. Rammen om det pædagogiske arbejde med børnene er den nye styrkede læreplan, som du bliver sat godt ind i, når du starter.

Der er også mulighed for, at børnene bliver betydningsfulde deltagere i de hjemlige aktiviteter og rutiner, hvor der er god tid til at hjælpe med at lave mad, dække bord, hænge vasketøj op og meget mere.

En gang om ugen går du med børnene i hel- eller halvdags legestue. Her mødes du med andre dagplejere, typisk omkring bestemte temaer, og får muligheden for at sparre med dine kollegaer. I legestuen er du med til at planlægge voksen- og børneinitierede aktiviteter, og der er gode muligheder for at sætte legen i centrum.

Verdens bedste job

Som dagplejer er der en høj grad af selvstændighed, fleksibilitet og udvikling, og det er lige noget for dagplejer Anne Marie S. Henriksen. Hør hende fortælle om, hvorfor jobbet som dagplejer er verdens bedste, i videoen nedenfor.

Rammerne som dagplejer

Som dagplejer arbejder du i dit eget hjem, og det giver både frihed og mulighed for at planlægge sin egen dag. Det er samtidig vigtigt, at du selv kan trække en grænse mellem arbejde, fritid og privatliv. 

Du har op til 4 børn i dagplejen, der aldersmæssigt er mellem 0 og 3 år. Hvis en af dine dagpleje kolleager er syg, på kursus eller ferie kan du modtage et gæstebarn. En dagplejer må maks have 5 børn i alt.

Tilsyn

Du får løbende tilsyn af en dagplejepædagog, der sparrer med dig omkring dagplejebørnenes trivsel, udvikling, læring og dannelse. Dagplejepædagogen fører også tilsyn med, at du lever op til de politiske krav og forventninger. Det er blandt andet lovgivningen på området og børne- og ungepolitik. Dagplejepædagogen fører også tilsyn i legestuen.

Har ovenstående vakt din interesse er du velkommen til at kontakte dagplejekontoret på: 8915 1409.