Dagplejerens arbejde

Dagplejeren skal give omsorg, tryghed og sørge for at dit barn får en kvalitetsfyldt hverdag.

For at dit barn skal lære de andre dagplejere at kende, deltager de i legestuer og udflugter. Dette sker i et bredt samarbejde med forældre, kolleger og dagplejepædagogen.

Hver dagplejer har fire børn og kan i perioder passe et gæstebarn. Der må højst være 5 børn i dagplejehjemmet ad gangen.

Dagplejen har et antal stor-dagplejere hvilket betyder at mand og kone er ansat som dagplejere. Her kan således være 8 fastebørn samt 2 gæstebørn.

Dagplejehjemmet er foruden at være en arbejdsplads et hjem for en familie. Dette er med til at skabe det nære hjemlige miljø for dagplejens børn. Der er erfaring for, at de små dagplejebørn får nære relationer til dagplejerens egen familie.

Dagplejehjemmene er indrettet, så der er gode muligheder for leg ude og inde. Dagplejekontoret stiller legetøj til rådighed for at det enkelte dagplejehjem.

Dagplejeren tilbyder hjerterum og opmærksomhed til det enkelte barn. Dagplejeren sørger for sund kost til børnene. Der er i det enkelte dagplejehjem sovemuligheder inde som ude.

Ansvarlig redaktør
Pia Hvilshøj Koch