Dagplejens profil og værdier

Dagplejen i Randers beskæftiger omkring 200 dagplejer, som hver passer fire børn i alderen 0-3 år. Herunder kan du blandt andet læse om dagplejens profil, værdier og åbningstider.

Dagplejen har også tilknyttet 9 dagplejepædagoger, som giver råd og vejledning til dagplejerne og føre tilsyn i de enkelte dagplejehjem og legestuer.  Dagplejen har åbent i 48 timer om ugen mellem klokken 6 og klokken 18. Disse timer kan placeres forskelligt på ugedagene og fra dagplejer til dagplejer afhængigt af forældrenes behov. Dagplejerne har forskellig baggrund og uddannelse, men deltager på forskellige kurser og efteruddannelse. For at have et fælles afsæt kommer alle dagplejere på grundkursus og alle har været på kursus i anerkendende pædagogik.

Dagplejen i Randers er inddelt i to teams:

  • Team Nord består af dagplejere i Bjerregrav, Gerlev, Hald, Mejlby, Havndal, Øster Tørslev, Spentrup/Gassum, Fårup, Harridslev, Randers Nord, Helsted, Dronningborg/Øst.

  • Team Syd består af dagplejere i Assentoft, Romalt, Vorup og Kristrup. Langå,Værum,Helstrup,Stevnstrup,Vest.

Den overordnede koordination foregår på dagplejekontoret , hvor der er tilknyttet pædagoger, dagpleje leder, team leder samt en sekretær.

Fokusområder og værdier

I Dagplejen Randers er der blandt andet et særligt fokus på inklusion. Vi har for eksempel også særligt uddannede dagplejere til at varetage for tidligt fødte børn. I Randers Kommune er 150 dagplejere tilmeldt Friluftsrådets 'Grønne Spirer' og har særligt fokus på læring i og om naturen. 

Dagplejerne arbejder ud fra værdierne: trivsel, udvikling og læring.

I dagplejen er der nærvær og god tid til det enkelte barn. Rolige, hjemlige omgivelser, med lavt støjniveau. Der er mulighed for at tage individuelle hensyn. Dagplejerne deltager i legestuer, så der også er mulighed for at indgå i større sociale sammenhænge.

Læs også: Hvor bor dagplejerne

Her kan se et kort over dagplejere i Randers Kommune : 

https://www.google.com/maps/d/viewer?hl=da&authuser=0&mid=1PGSpIv4IO9_vcNqd6Pmqr4eBgog 

Grønne Spirer Dagplejerens arbejde Dagplejepædagogen Mere om værdier og mål
Ansvarlig redaktør
Pia Hvilshøj Koch
Sidst opdateret
15-07-2016